Personen met verward gedrag zijn mensen die de grip op hun leven (dreigen te) verliezen, waardoor het risico aanwezig is dat zij zichzelf of anderen schade berokkenen. Gemeenten en ketenpartners werken hard aan een domeinoverschrijdende, integrale en goed functionerende aanpak, waarbij de persoon en zijn/haar omgeving centraal staan. Lees verder

De rol van gemeenten

Voor een goedwerkende aanpak is het nodig (regionaal) samen te werken met alle betrokken ketenpartners. Gemeenten hebben daarbij de regierol. Het Schakelteam Personen met Verward Gedrag heeft in zijn eindrapportage Op weg naar een persoonsgerichte aanpak (pdf, 1,7 MB) meerdere aanbevelingen gedaan over wat gemeenten en hun partners nodig hebben om de aanpak tot een succes te maken.

Vragen en antwoorden Landelijk Meldnummer niet-acuut

Uiterlijk 1 juli 2020 wordt het Landelijk Meldnummer niet-acuut operationeel. Vanaf dat moment worden alle bestaande regionale meldpunten in Nederland gekoppeld aan dit Landelijk Meldnummer.

Bekijk de vragen en antwoorden

Regioteam Zorg & Veiligheid

Om gemeenten en ketenpartners in de regio te ondersteunen bij het realiseren van betere samenwerking en om gemeenten en regio’s vraaggericht te ondersteunen, is het regioteam Zorg & Veiligheid (voorheen VLOT: Verbindend Landelijk Ondersteuningsteam) in het leven geroepen. Dit regioteam is één van de regioteams die behoren tot het samenwerkingsplatform sociaal domein.

Handelingsbank Zorg en Veiligheid

Een digitale bank met handelingsopties, voorbeelden, instrumenten, interventies en oplossingen voor problemen die vaak voorkomen rondom mensen met verward gedrag.

Ga naar de Handelingsbank Zorg en Veiligheid

Publicaties & Brieven