De VNG en de WSGO ondersteunen gemeentelijke organisaties in het zetten van stappen naar een meer inclusieve organisatie. Zo zijn we bezig met het ontwikkelen van een handreiking over inclusief werkgeven. Hiervoor is input vanuit de praktijk nodig. U kunt ons daarbij helpen door een vragenlijst in te vullen.

Eerder deze maand organiseerden we een workshop over dit thema. Daarin haalden we al veel waardevolle input op over behoeften, ervaringen en voorbeelden van gemeenten en gemeentelijke organisaties.

Vragenlijst

Aanvullend hierop vragen we jullie deze vragenlijst in te vullen. Dat kan tot uiterlijk op 28 november. Mocht u collega’s of collega’s bij andere gemeenten kennen die waardevolle input hebben, stuur hen dan de link. Zo geven we samen vorm aan de praktische invulling van de handreiking en kunnen inspirerende voorbeelden worden gedeeld.

Toolbox gelijke kansen

Voor de nieuwe handreiking nemen we als vertrekpunt de Toolbox Gelijke Kansen van werkgeversvereniging AWVN. We breiden de toolbox uit en passen hem aan voor wat van belang is voor gemeentelijke organisaties. In de vragenlijst wordt u gevraagd om te reageren op de thema's uit de toolbox. Deze zijn terug te vinden door te klikken op 'meer lezen'.