Wmo 2015

Wmo 2015

In dit dossier hebben wij alle belangrijke informatie over de Wmo 2015 bij elkaar gezet. Zoals nieuws, publicaties, praktijkvoorbeelden. Wilt u specifiek voor uw functie weten wat de belangrijkste informatie is? Klik dan hieronder op uw functie:

VNG standpunt

Geen kortingen op macrobudget!

Het Rijk dreigt geld in mindering te willen brengen op het gemeentelijk macrobudget voor Wmo en Jeugd. Aanleiding: cijfers over het AWBZ-gebruik in 2014. De VNG verzet zich tegen deze nieuwe bezuinigingen. Gemeenten en hun inwoners mogen niet opdraaien voor tekorten die zij niet zelf gecreëerd hebben! Lees verder >>


Inkoop wijkverpleging: hou wijkgericht werken zichtbaar

De signalerings- en coördinatiefunctie bij de inkoop door zorgverzekeraars moet voorlopig als aparte taak zichtbaar blijven. Zo wordt voorkomen dat dit onderdeel 'buiten beeld' raakt.
Lees verder >>


Budget Beschermd Wonen steeds groter probleem

De VNG heeft voor het onderdeel Beschermd Wonen een claim bij het Rijk gelegd om tekorten bij gemeenten aan te vullen. Lees verder >>

Brieven

22 april 2015

Modeloplegger Rechtmatigheid Wmo en Jeugd

Ledenbrief
Lbr. 15/024
14 april 2015

Realisatie cijfers NZA 2014

Brief aan kabinet
10 april 2015

AWBZ-realisatiecijfers 2014

Ledenbrief
Lbr. 15/021

Veelgestelde vragen

Wetstraject, visie

Wetstraject


'Wat is úw visie op de Wmo 2015?'

Die vraag legden we voor aan belangenbehartigers, zorgaanbieders en gemeentebestuurders. De opvallendste citaten met de linken naar de afzonderlijke berichten vindt u op deze pagina.